Analiza prostata. Antigen specific prostatic - PSA si free-PSA


prostatită de prosop operatie endoscopica adenom prostata

Această genă se exprimă numai pentru prostată, iar expresia ei crește de aproximativ 60 — de ori în cancerul de prostată scor PCA3. Această superexpresie a PCA3 de către celulele canceroase prostatice permite teste de diagnostic în țesuturi și fluide care conțin material prostatic.

Indicații: Acest test este util oncologilor și urologilor în trierea pacientilor cu PSA crescut la limită, pentru selectarea celor care au nevoie de biopsie.

tratament pt prostatita cronica essentuki 17 cu prostatită

Recoltarea Probei: Colectarea urinii se face în cabinetul de urologie și reprezintă o etapă extrem de importantă pentru analiza prostata unui rezultat corect. Testul detectează ARN-mesager, care este foarte labil și se distruge în 20 de minute în absența agenților inhibitori.

prostatita si tadalafil provoacă prostatita și flora

De aceea, vă punem la dispoziție un tub de transport cu tampon de liza ce va inhiba ribonucleaza și va proteja ARNm pentru maximum o săptămâna, necongelat. După masaj prostatic, Se colectează ml de urină din primul jet, care conține mai multe celule prostatice, apoi Se transferă urina în tubul de transport, care analiza prostata trimite la laborator.