Biopsia próstata

Biopsia localizată de prostată MR-TRUS Fusion este o metodă care detectează focarele suspectate de cancer de prostată și asigură prelevarea de biopsii din toate aceste focare cu o sensibilitate milimetrică ghidată de un dispozitiv și un software bazate pe o tehnologie avansată. Prin această metodă, focarele de cancer se pot detecta cu o acuratețe mai mare și nu este necesară repetarea biopsiei.

De ce se realizează o biopsie a prostatei? Biopsia este executată de medicul dvs.

Tratamentul se stabilește pe baza evaluării proprietăților prostatitis cronica sintomas y tratamiento ale cancerului locație, mărime, agresivitatedacă este cazul, după biopsie. Cu ajutorul unui anumit software, imaginile de rezonanță magnetică RM sunt procesate și combinate cu imaginile de ultrasonografie transrectală TRUS în timp real.
- Biopsia de prostata: 10 intrebari si raspunsuri | comunicaliber.ro
- Există un membru al echipei dumneavoastră de îngrijire medicală care joacă un rol esențial în diagnosticul dumneavoastră și în îngrijirea cancerului, cu care este posibil să nu vă întâlniți niciodată față în față: anatomopatologul.
- Noutăți în tratarea cancerului de prostată | Digi24
- Urinare corectă
- Biopsie: 5 lucruri pe care fiecare pacient trebuie să le cunoască | comunicaliber.ro
- Usturime la urinare si urinari dese
- Am 21 de ani am prostatita
- Totul despre biopsie: Ce este, tipuri, riscuri, complicatii
Acul de biopsie este ghidat spre regiunile RM marcate ca fiind suspecte printr-un braț robotic cu ajutorul funcției de navigare a software-ului și se desfășoară o biopsie localizată.
Care este avantajul biopsia próstata prostatice prin rezonanță magnetică MRI? Spre deosebire de alte tipuri de cancer de organ, cancerul prostatic nu biopsia biopsia próstata poate vizualiza decât prin IRM. Progresele înregistrate de tehnologia IRM în ultimii ani au crescut acuratețea vizualizării prin facilitarea diferențierii între zonele suspecte de tumori și glanda prostatică normală; biopsia próstata ia mai puțin timp și asigură confortul pacienților.
O biopsie prostatică convențională ia probe din regiunile standard ghidată cu ajutorul unei ecografii transrectale; MR-TRUS Fusion, care combină imaginile RM avansate cu imaginile de ecografie în timp real furnizează biopsia próstata hartă tridimensională a regiunii și ghidează acul de biopsie direct către focarele suspecte de cancer.

Riscurile de infecție și de complicații septice sunt mai mari, în funcție de numărul de probe prelevate în timpul biopsiei, indiferent de numărul de piese prelevate în urma biopsiei. În plus, cu biopsia localizată MR-TRUS Fusion, trebuie să se ia un număr mai mic de probe; prin urmare, posibilitatea de complicație infecțioasă este mai scăzută.
Cu MR-TRUS Fusion, rata de detectare este mai crescută la cancerele semnificative clinic, mai ales la pacienții cu un nivel crescut de PSA și în cazul tumorilor care nu sunt detectate prin biopsii de prostată recurente.