Strictura uretrala


Cauzate de infecție sau inflamație în uretra, de ex. Stricturile scurte sau mai largi este posibil să nu dea simptome.

Lichen scleros și strictură uretrală, rezolvate cu succes la SANADOR

Ce strictura uretrala întâmplă dacă lăsăm o strictură netratată? Acest lucru duce la reținerea unei cantități de urină în vezica urinară ce poate duce la infecții ale vezicii urinare, prostatei sau rinichilor și poate duce la formarea de pietre.

Toate aceste condiții pot provoca leziuni vezicii urinare pe termen lung și insuficiență renală. Cum este diagnosticată o strictură?

Strictura uretrală

Dacă aveți un debit urinar redus sau vezica urinară nu se golește complet la o scanare ecografică a vezicii după ce ați urinat se poate ridica suspiciunea unei stricturi uretrale. Lumanari ultraproject pentru prostatita uretrografie imaginea este o radiografie care arată anatomia uretrei. Plasăm un cateter foarte fin în vârful penisului și îl folosim pentru a injecta substanța de contrast vizibilă la expunerea cu raze X.

Unii urologi preferă să utilizeze ecografia în evaluarea strictura uretrala. Folosind un gel aplicat pe penis, uretra este scanată din exterior, în timp ce urinați. Acest lucru are avantajul de a arăta anatomia mai clar, în special extinderea oricărei strictura uretrala în jurul uretrei.

strictura uretrala pastile prostatita

Ce tratament este disponibil pentru stricturi? Sunt disponibile mai multe tipuri de tratament, variind de la proceduri conservatoare sau minim invazive pana la operatii complexe de reconstructie. Scopul tratamentului este de a ameliora simptomele cauzate de strictura si daca este posibil de a reduce riscul recidivei stricturii.

Intervenție chirurgicală sincron pentru hiperplazie benignă de prostată și strictură uretrală

Monitorizarea stricturii uretrale Dacă simptomele dvs. Aceasta implică, de obicei, controale regulate la urologul dvs. Dilatarea uretrală Sub anestezie locală trecem un dilatator strictura uretrala plastic sau metal în imagine în uretra pentru a strictura uretrala zona îngustă. După aceea, cel mai bun remediu pentru prostatita cronică forum putem învața să treceți la fel un dilatator sau un cateter sondă prin uretră până în vezică pentru a menține zona de strictură largă, auto-dilatare intermitentă.

Chirurgia uretrală

Există un risc relativ ridicat ca strictura să recidiveze folosind această metodă, astfel încât urologul dvs. Uretrotomie internă optică Sub anestezie generală sau în coloană, trecem o cameră prin uretra pentru a tăia strictura.

strictura uretrala supozitoare prostatita cetonală

Prin această procedură se obține lărgirea stricturii uretrale. Țesutul cicatricial ce determină Îngustarea rămâne pe loc.

Strictură uretrală

Veți avea nevoie de obicei de un cateter uretral un tub până în vezică trecut prin uretră cel putin 24 de ore după procedură. În mod normal, această procedură necesită doar o zi de spitalizare.

strictura uretrala a rămas din recenziile prostatitei

Vi se va cere să vă întoarceți mai târziu în ambulator pentru strictura uretrala extrage cateterul uretral. Dacă strictura dumneavoastră a reapărut după o uretrotomie anterioară, riscul de recurentă este și mai mare.

Uretroplastia Aceasta este o operație complexă care implică repararea secțiunii bolnave a uretrei pentru a impiedica reapariția stricturii. Ea necesită un timp anestezic mai lung, este o operație deschisă clasică are un risc operator mai mare, efecte secundare mai mari decât uretrotomia optică internă sau dilatarea uretrei.

  • Despre uretrita, simptome, cauze
  • Terapia cu microunde pentru prostatita
  • Strictura uretrală.

Procedurile complexe de uretroplastie pot fi disponibile numai într-un număr limitat de centre. Urologul vă va putea sfătui dacă operația dumneavoastră trebuie efectuată într-una din aceste unități specializate, cu sediul într-un alt spital, clinică sau regiune.

Stricturi Uretrale

Uretroplastia are o rată de succes mult strictura uretrala mare în tratarea simptomelor și prevenirea revenirii stricturii strictura uretrala cele mai multe alte forme de tratament. Aceste proceduri necesită o incizie tăiere în perineu între anus și strictura uretralao sedere de spital de 1 sau 2 zile, un cateter în vezica urinară timp de saptămâni și de săptămâni de repaus.

strictura uretrala rosenbaum despre prostatita

În prima etapă, facem o tăietură pe fața de jos a penisului, deschidem uretra și îndepărtăm toate țesuturile bolnave. Folosim o bucată de mucoasă bucală ca o grefă și o fixăm în zona de strictură cu fire de sutură.

PROSTATA // Dr Zoran Džamić - urolog

Suturăm pielea penisului pe marginea grefei, lăsând grefa expusă. După această etapă, meatul uretral deschiderea externă va fi situat mai jos decât a fost înainte de procedura pe partea inferioară a penisului, mai aproape de scrot.

Introducem un cateter în vezică, timp de douâ strictura uretrala la trei săptămâni, pentru a preveni trecerea urinei peste grefa de mucoasă bucală și pentru a permite o alimentare cu sânge a țesuturilor din penis.

Despre uretrita, simptome, cauze

A doua etapă a uretroplastiei se face câteva luni mai târziu, după ce grefa de mucoasă bucală are vase noi de sânge. Grefa de mucoasă bucală o strictura uretrala sub forma unui tub pentru a reconstrui uretra și închidem pielea penisului peste partea superioară a acesteia. Încă o data, de obicei, punem un cateter în vezică, timp de două până la trei săptămâni. În mod obișnuit, folosim o grefă de mucoasă bucală, dar uneori folosim o grefă de strictura uretrala din pielea penisului sau prepuț pentru a mări uretra.

Strictura uretrala la femei

Cateter uretral pe termen lung sau cateter suprapubic Dacă aveți mai multe probleme medicale sau dumneavoastră doriți să evitați tratamentul invaziv, putem recomanda introducerea unui cateter pe termen lung Foto. Acest cateter poate fi introdus în vezica urinară prin uretra un cateter uretral sau prin peretele abdominal deasupra osului pubian un cateter suprapubic.

  • Stricturi Uretrale
  • Cum să faci față febrei cu prostatita
  • Diagnosticul cert de strictură uretrală îl stabilim pe baza următoarelor investigaţii: uroflowmetria, ecografia uretrală, uretrografia retrogradă si micţională şi eventual uretroscopia flexibilă.

Cateterele ameliorează simptomele cauzate de strictura de uretră. Dar ele pot provoca iritații ale vezicii urinare, infecții urinare și pietre ale vezicii urinare.

strictura uretrala diagnostico del cancer de prostata

Cateterele pe termen lung trebuie schimbate la fiecare opt până la 12 săptămâni. Urologul vă va sfătui cu privire la intervalul dintre schimbari și tipul de cateter.